מידע אודות בודק חשמל
מוסדות שונים בארץ נדרשים לספק אישור על תקינות החשמל בבית העסק בכדי להגן על לקוחותיהם ועל המשתמשים במתקנים אותם הם מציעים. דוגמא לכך נמצא בארגונים גדולים כמו בתי ספר, גני ילדים מתנסים ועוד. לצידם גם עסקים קטנים וגדולים המשרתים את הציבור הרחב צריכים לקבל אישור מבודק חשמל מוסמך על תקינות מערכת החשמל כגון סניפי בנקים, מוסדות ציבור, עסקים בקניונים ומודסות בקיבוצים.
אך, גם בבית פנימה נצטרך לעיתים בודק חשמל מוסמך לשם אישור על תקינות החשמל. ניתן לחלק את הצורך בבדיקת חשמל מקצועית לשני פרמטרים. האחד הוא הצורך בבדיקת חשמל ואישור פורמלי על תקינות המתקנים החשמליים במקום לשם מסירתו לחברות הביטוח או מכבי האש לדוגמא. אך לא נשכח כי יש גם סיטואציה נוספת שבה נבקש בדיקת תקינות החשמל גם אם לא נתבקשנו לכך מהרשויות השונות. לדוגמא, הגדלת ההספק החשמלי בבית לשם הוספת מכשירים חשמליים לשימוש יום יומי.
לפני שנזמין בודק חשמל לשם קבלת הגושפנקא לתקינותו של מערכת החשמל בסביבה שלנו, נרצה לבדוק מספר דברים.
רישיון לבודק חשמל
ראשית יש לדעת כי לא כל חשמלאי יכול לבצע בדיקת תקינות חשמל. רק חשמלאי בעל רישיון פורמלי הניתן לו ממשרד העבודה יוכל לבצע בדיקות אלה. קיימים שלושה סוגים של בודקי חשמל על פי שלוש דרגות על פי גודל המתקן. טכנאי חשמל לדוגמא יוכל לקבל רישיון של בודק חשמל מסוג 1 בלבד ויוכל לתת אישור תקינות למתקנים של עד 3*80 אמפר. הרמה השנייה תהייה בודק חשמל דרגה 2 שיהיה הנדסאי חשמל בהשכלתו. בודק זה רשאי לבדוק ולאשר מתקנים חשמליים עד 3*250 אמפר. הדרגה הגבוהה ביותר של בודק חשמל, הוא סוג 3. בודק בדרגה 3 יהיה מהנדס חשמל בלבד והוא רשאי לבחון ולאשר כל מתקן חשמלי ללא הגבלה.
נבחר את בודק החשמל על פי גודל המתקן שאותו אנו מעוניינים לבדוק וכמובן על פי רמת מקצועיות והאמינות של הבודק החשמלי.